Mart Ayında Trafiğe Kayıtlı Taşıt Sayısı 31 Milyonu Aştı

Türkiye’de Mart Ayında Trafiğe Kayıtlı Taşıt Sayısı 31 Milyonu Aştı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mart ayında toplamda 195 bin 682 adet taşıtın trafiğe kaydedildiğini duyurdu.

Mart 2025 verilerine göre, trafiğe kaydedilen taşıt sayısında bir önceki aya göre yüzde 43 artış yaşanmış ancak bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 13,7 azalış meydana gelmiştir. Bu dönemde trafiğe kaydı yapılan taşıtların yüzde 48,5’ini otomobiller, yüzde 36,1’ini motosikletler, yüzde 9,7’sini kamyonetler, yüzde 2,5’ini traktörler, yüzde 1,9’unu kamyonlar, yüzde 0,8’ini minibüsler, yüzde 0,4’ünü otobüsler ve yüzde 0,1’ini özel amaçlı taşıtlar oluşturmuştur.

Mart ayında trafiğe kaydedilen taşıt sayısında önceki aya göre en büyük artış motosikletlerde yüzde 58,2, kamyonetlerde yüzde 50,7 ve otomobillerde yüzde 38,1 olarak gerçekleşmiştir. Ancak otobüslerde yüzde 25,2, minibüslerde yüzde 21,3 ve özel amaçlı taşıtlarda yüzde 13’lük bir azalış yaşanmıştır. Geçen yılın aynı dönemine göre ise trafiğe kaydedilen taşıt sayısında en büyük artış traktörlerde yüzde 43,1 ve motosikletlerde yüzde 31,4 olarak kaydedilirken, minibüslerde yüzde 9,3, otomobillerde yüzde 7 azalış yaşanmıştır.

Trafikte 31 Milyon 788 Bin 619 Taşıt Bulunmaktadır

Mart ayı sonunda toplam trafige kayitli taşıt sayısı 31 milyon 788 bin 619 olarak belirlenmiştir. Bu taşıtların yüzde 51,9’u otomobiller, yüzde 20,1’i motosikletler, yüzde 14,9’u kamyonetler, yüzde 7,2’si traktörler, yüzde 3,2’si kamyonlar, yüzde 1,7’si minibüsler, yüzde 0,7’si otobüsler ve yüzde 0,3’ü özel amaçlı taşıtlardan oluşmaktadır.

Mart ayında 821 bin 238 taşıtın devri gerçekleştirilmiştir. Devri yapılan taşıtların yüzde 67,6’sı otomobiller, yüzde 14,6’sı kamyonetler, yüzde 10,4’ü motosikletler, yüzde 3’ü traktörler, yüzde 2’si kamyonlar, yüzde 1,7’si minibüsler, yüzde 0,5’i otobüsler ve yüzde 0,2’si özel amaçlı taşıtlardır. Mart ayında 94 bin 939 otomobilin trafiğe kaydı yapılmıştır.

Ocak-mart döneminde trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 21,4’lük bir azalma yaşanmış, ancak trafikten kaydı silinen taşıt sayısında yüzde 55,9 artış görülmüştür. Bu dönemde trafiğe kaydı yapılan otomobillerin yakıt türlerine bakıldığında ise yüzde 48,9’u benzin, yüzde 27,7’si hibrit, yüzde 12,9’u elektrikli, yüzde 9,6’sı dizel ve yüzde 0,9’u LPG yakıtlı olarak belirlenmiştir. Mart ayı sonunda ise trafiğe kayıtlı 16 milyon 499 bin 996 otomobilin yakıt türlerine bakıldığında yüzde 33,7’si dizel, yüzde 31,4’ü LPG, yüzde 30,5’i benzin, yüzde 2,8’i hibrit ve yüzde 1,3’ü elektrikli olarak görülmektedir.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Related Posts

Microsoft o soruna jet hızında çözüm üretti!

Windows 11’e bu yeni özelliğin gelmesiyle birlikte mevcut sistemde çalışır halde bulunan enerji tasarruf modunun manuel olarak kullanılmasının haricinde otomatik olarak devreye girmesi sağlanacak. Bu sayede söz konusu teknolojide daha akıllı ve esnek …

Borderlands 4 ön siparişe açıldı

Bu yıl piyasaya sürülmesi beklenen Borderlands 4 için ön sipariş başladı.

Cihazlarınız ıslanınca aslında ne oluyor? İşte yanlış bilinen doğrular

İnternetteki forumlarda ıslanan cihazı kurutma tavsiyeleriyle dolu olsa da; sıvı koruması ve tamiratla ilgili sorunlu efsaneler, tüketiciler için gerçeği kurgudan ayırmayı zorlaştırıyor.

Call of Duty: Black Ops 7 duyuruldu! Bu yıl çıkıyor

Xbox Game Showcase etkinliğinde boy gösteren Call of Duty: Black Ops 7, 2035 yılında geçecek. İşte ayrıntılar:

Nvidia’dan yapay zeka uyarısı

Kaliforniya merkezli çip üreticisi Nvidia’nın Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Jensen Huang, yapay zekanın büyük bir hızla geliştiğini belirterek, “Bu kadar hızlı gelişen bir teknoloji karşısında hayatta kalmanın yolu, ona adapte olmak.” dedi.

Yapay zekayla yapılan video hayrete düşürdü: Sosyal medya fenomenleri tarih boyunca olsaydı ne olurdu?

Yapay zekanın gelişim süreci tüm hızıyla sürüyor. Her geçen gün hayatımıza yeni yapay zeka robotları girerken, güncel yapay zeka robotlarının yetenekleri görenleri hayrete düşürüyor. Ozan Sihay isimli bir içerik üreticisinin sosyal medyadan paylaştığı video dikkat çekti. Google’ın geliştirdiği Veo 3 ile yapılan video, “Ya Vloggerlar tarih boyunca olsaydı?” başlığıyla paylaşılırken, video içeriğinde tekerleğin icadı, piramitlerin yapılış anı, Alper Tunga’nın savaş alanındaki görüntüsü, Kral Arthur’un kılıcı kayadan çıkarması, Pompeı patlamadan önceki görüntüler ve Titanik’teki insanların son anları gibi görüntülere yer verildi. Türkçe konuşan karakterler izleyenleri şaşırtırken, Veo 3’ün daha ne kadar ileri gidebileceği merak konusu oldu. Söz konusu video kısa sürede sosyal medyada büyük ilgi gördü.