1 Mart Cuma günü Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda açılış konuşmaları ile başlayacak Uluslararası Kars Konferansı; UNESCO, UNDP, COP24, EUSALP gibi uluslararası kuruluşlardan konuşmacıların katılacağı panellerle devam edecek. Ulusal basının yanı sıra, Associated Press, Al Jazzere, Agence France Presse, Financial Times, France 24 Radio gibi uluslararası basının da takip edeceği panellerde; ‘Yöresel Gastronominin Turizme Etkisi’, ‘İklim Değişikliğinin Dağ ve Kış Turizmi ile Kayak Merkezlerine Etkileri ve Bu Yönde Avrupa’da Alınan Önlemler ile En İyi Örnekler’ ve ‘Zaman ve Tarihe Yolculuk: Kars’ın Kültürel Miras ve Tarih Alanlarındaki Zenginliği’ konuları ele alınacak. Ayrıca, faaliyet kapsamında 2 Mart Cumartesi günü bir dizi tanıtım etkinlikleri de gerçekleştirilecek.
Related Posts
İşsizlik verileri sinyalleri küresel piyasaları karıştırdı
Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin temkinli duruşlarını korumaya devam etmesi ve açıklanan verilerden alınan sinyallerle karışık bir seyir izliyor.
Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin temkinli duruşlarını korumaya devam etmesi ve açıklanan verilerden alınan sinyallerle karışık bir seyir izliyor.
Alaçatı Gıda Topluluğu, Çeşme’deki Yerel Üreticilerle Tüketicileri Buluşturuyor
Çeşme ve Alaçatı’da yaşayanların bir araya gelerek oluşturduğu Alaçatı Gıda Topluluğu, Çeşme’deki yerel üreticilerle tüketicileri doğrudan buluşturmaya ve gıdaya doğrudan ulaşmaya devam ediyor. Topluluk Destekli Tarım uygulaması ise hem üretici hem de tüketiciye katkı sağlıyor. Topluluk, geçtiğimiz yıl başlattığı gıdaya doğrudan yerli üreticiyle ulaşma hedefini gerçekleştirerek 219 katılımcıya ulaştı. Üretim fazlaları satılarak elde edilen gelir ise burs ve kitap projelerine katkı sağladı.
Çeşme ve Alaçatı’da yaşayanların bir araya gelerek oluşturduğu Alaçatı Gıda Topluluğu, Çeşme’deki yerel üreticilerle tüketicileri doğrudan buluşturmaya ve gıdaya doğrudan ulaşmaya devam ediyor. Topluluk Destekli Tarım uygulaması ise hem üretici hem de tüketiciye katkı sağlıyor. Topluluk, geçtiğimiz yıl başlattığı gıdaya doğrudan yerli üreticiyle ulaşma hedefini gerçekleştirerek 219 katılımcıya ulaştı. Üretim fazlaları satılarak elde edilen gelir ise burs ve kitap projelerine katkı sağladı.
Tüketici Güven Endeksi Yüzde 3,1 Azaldı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tüketici güven endeksi yüzde 3,1 oranında azalarak 75,9 oldu. Bu, tüketici güven endeksinin bu yılın en düşük seviyesine gerilediğini gösteriyor.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tüketici güven endeksi yüzde 3,1 oranında azalarak 75,9 oldu. Bu, tüketici güven endeksinin bu yılın en düşük seviyesine gerilediğini gösteriyor.