Karaciğer ve böbreğin kalkanı! Çekirdeğini blender’a atın, her zerresi şifaymış

Hurma çekirdeğinin sert ve kabuklu yapısı, nasıl tüketeceğiniz konusunda kafa karışıklığı oluşturabilir. İşte içerdiği besin kaynaklarını duyunca çöpe atmaktan vazgeçeceğiniz hurma çekirdekleri.

Sağlığa pek çok etkisi olduğu bilinen hurma, özellikle kan şekerini dengelemede doğal ilaç görevi görüyor. Yüksek lif, magnezyum ve vitamin kaynağı hurma vücut için ne kadar faydalıysa çekirdekleri de bir o kadar faydalı.

Kötü kolesterol, damar duvarlarında birikerek damarları tıkar. Kalp krizi veya felç gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Hurma çekirdeği tüketimi, bu riskleri azaltarak kalp sağlığınızı korumaya yardımcı olabilir. Bunun yanı sıra sağlığınıza katkıda bulunan faydalı yağları da içerebilir.

İçeriğindeki çeşitli vitaminler ve mineraller, enerjinizi yüksek tutarak gün boyu daha aktif olmanızı sağlar. Özellikle yoğun fiziksel aktivitelerde veya spor yaparken doğal bir enerji kaynağı olarak kullanılabilir. Kendinizi yorgun hissettiğinizde hurma çekirdeği tüketin.

Hurma çekirdeği, bol miktarda lif içerir. Kabızlık gibi sindirim sorunları yaşıyorsanız, hurma çekirdeği sıklıkla önerilen doğal çözümlerden biridir. Çekirdekte bulunan lifler bağırsaklarımızdaki iyi bakterileri besleyerek sayısını artırır.

Doğal bir ağrı kesici ve iltihap giderici özellikler taşıyabilir. Özellikle eklem ağrıları veya kas ağrıları çeken insanlar için faydalı olabilir. Doğal yapısı sayesinde kimyasal içermeyen bir alternatif olur.

Özellikle karaciğer ve böbreğin korunmasına katkı sağlar. Karaciğer, vücudun genel sağlığı için temiz tutulması gereken bir organdır. Hurma çekirdekleri de toksinlerin atılmasını kolaylaştırır. Aynı zamanda safra taşı tedavisi için de kullanılır. İltihap giderici özellikleri doğal ilaç niteliği taşıyor.

Hurma çekirdeği nasıl tüketilir?

İlk olarak hurma çekirdeklerini biriktirmelisiniz. Nemsiz ve güneş görmeyen bir alanda kurumaya bırakın. Yeterince kuruduktan sonra susuz ve yağsız bir şekilde orta ateşte kavurun. Gevrek hale geldiğinde blenderdan geçirebilirsiniz. Elde ettiğiniz tozu dilediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Birçok kişi, hurma çekirdeği kullanılarak hazırlanan kahve tarifini merak ediyor. Aslında çok basit.

Hurma çekirdeklerinden kahve elde etmek için ilk önce çekirdekleri yıkayıp temiz bir bezle kurulayın. Ardından tepsiye koyup fırına verebilirsiniz. Isıttıktan sonra rondodan geçirebilirsiniz. Un haline geldiğinde hazır olacaktır. Elde ettiğiniz tozu normal kahve yapar gibi kullanabilirsiniz. Deneyenler çok lezzetli olduğunu söylüyor.

Hurma çekirdeği yutulur mu?

Uzmanlara göre hurma çekirdeğinin direkt olarak yutulması tehlikeli sonuçlara neden olabilir. Soluk borusuna kaçan çekirdekler birçok kötü durumu beraberinde getirebilir. Mutlaka öğüttükten sonra tüketin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir