Fatih Altaylı: AK Parti bundan sonra tek başına iktidar olamaz

Fatih Altaylı, youtube üzerinden yayınladığı videoda kendisine sorulan ”yapılan bir ankette CHP ile farkın 7,7 puan olması size ne ifade ediyor” sorusu üzerine şu açıklamalarda bulundu:

”Seçim atmosferi olmadığı zaman yapılan anketler başka bir şey işaret eder. Seçim atmosferi olduğu zaman yapılan anketler başka bir şey işaret eder.

Şunu söyleyeyim, sokağa çıktığım zaman geçmişte kıyasiye AKP’yi savunan bir takım kişilerin, çevrelerin, grupların şimdiye kıyasla AKP’yi eleştirdiğini, hatta benden daha sert eleştirdiğini neredeyse hakarete varan sözlerle eleştirme başlığını görüyorum. Bu sadece İstanbul’da değil, Anadolu’da falan da pek çok yerinde böyle.

Böyle yani AKP’nin ekonomi politikalarının yanlışlığı, ekonomi politikalarından dolayı ortaya çıkan mağduriyetler karşısındaki vurdun duymazlığı ve kendi yakın çevrelerini kollama konusundaki ısrarları, nepotizmin Ve işte bu müteahhitler, şunlar bunlarla olan akcil ilişkilerin devam ediyor olması, millette büyük bir nefret uyandırmış vaziyette.
Bir yandan da şu var, AKP’yi sıkıştırmak, zam almak, ekonomik koşulları düzeltmek, haklı olarak düzeltmek isteyen insanlar da AKP’yi korkutarak, bak oy kaybediyorsunuz, zam yapın, iktidarı kaybedeceksiniz, bakın bize bir güzellik yapın neviyle de bir şey de var.

O yüzden bu fark 7 puan mıdır?Yarın 15 puana mı çıkar? Yarın 3 puana mı iler? AKP’nin artık iktidar olma ihtimali bana sorarsan yok. Yani büyük bir güç kaybı var. Büyük bir dediğim gibi altlarından taban kayması var. Erdoğan da eski gücünde ve eski hamle üstünlüğünde değil artık.Yani pek çok şeyde.

Ne diyeyim?Aynı oyunları defalarca yapınca artık onu kimse de inanmıyor yani.Şimdi şapkadan tavşan çıkartıyorsun.İkincisini de bir dakika tavşanı alttan soktu falan diyorsun.
Üçüncüsü de ulan tavşan bile değilmiş demeye başlıyorsun.Tam böyle bir durum var.O yüzden yani…

Bu fark yedi puan mıdır, üç puan mıdır, beş puan mıdır bilmiyorum. O seçimde ortaya çıkar. Fakat AK Parti’nin bundan böyle tek başına iktidar olma, şunu yapma, bunu yapma ihtimali bence sıfır yani. Bir yerde biter yani, hiç kimse sosyal iktidarda kalmıyor zaten dünyada. O yüzden bir yerde biter yani.”

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir