En kolay kesme irmik tatlısı tarifi

Şerbetli tatlılar arasında en sevilenler hiç şüphesiz irmikle yapılanlardır. Kesme irmik tatlısı, irmik ve şerbetin muhteşem uyumu ile ağızda bıraktığı tat sayesinde sıklıkla denemek isteyeceğiniz hızlıca hazırlayabileceğiniz az malzemeli bir tatlıdır. Kesme irmik tatlısı; akşam yemeklerinde, çay saatlerinde ya da Ramazan ayında iftar sofralarında vazgeçilmez tatlılarınız arasında yerini almaya aday!

Ağızda bıraktığı o gevrek tadıyla yedikçe yediren yapımı en kolay ve pratik kesme irmik tatlısını sizler için araştırdık. İşte en kolay kesme irmik tatlısı tarifi…

KESME İRMİK TATLISI TARİFİ

HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA

Malzemeler;

  • ½ su bardağı (80 gram) irmik,
  • ½ su bardağı (115 gram) sıvı yağ,
  • ½ su bardağı (122 gram) oda sıcaklığında yoğurt,
  • 1 adet oda sıcaklığında yumurta,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • 2 su bardağı (280 gram) un,
  • Hamurun etrafına bulamak için bir kâse irmik

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı (500 gram) toz şeker,
  • 2,5 su bardağı (600 gram) su,
  • 2-3 damla limon suyu

Yapılışı;

  • Şerbet için uygun bir tencereye su ve toz şekeri koyup altını orta ateşte açın, şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Şerbet kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edip 5 dakika kadar daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Fırını 180 derecede ısıtın ve yağlı kâğıt serili fırın tepsisini hazırlayın.
  • Derin bir kap içerisinde irmik, yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve vanilyayı homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Oluşan bu karışımın içerisine kabartma tozunu ilave edip, kontrollü bir şekilde unu eklemeye başlayın.
  • Ele yapışmayan bir hamur elde edince hamuru tezgâhın üstüne alın.
  • Tezgâhın üzerine aldığınız hamuru 4 eşit parçaya bölün ve her bir parçayı ince uzun rulolar yapın.
  • Yaptığınız ruloyu bıçak yardımıyla küçük dikdörtgen oluşturacak şekilde kesin ve üzeri için ayırdığınız irmiğe bu parçaları bulayıp, hazırladığınız fırın tepsisine dizin ve fırına atın.
  • 15-20 dakika kontrollü olarak pişirin ve fırından alın.
  • Fırından çıkan tatlınızın üzerine soğuk şerbeti dökün.
  • Şerbeti çeken tatlınızı soğuduktan sonra üzerine dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*