Boris Johnson: Trump’ın Beyaz Saray’a dönmesi dünyanın ihtiyacı olan şey

İngiltere’nin eski başbakanı Boris Johnson, Daily Mail gazetesinde yazdığı haftalık yazıda, ABD’nin eski başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adayı Donald Trump’ın yeniden ABD başkanı seçilme olasılığını değerlendirdi.

Kasımdaki seçimler öncesi Trump’a desteğini açıklayan Muhafazakar Partili siyasetçi, Trump’ın Beyaz Saray’a dönmesinin dünyanın ihtiyacı olan şey olduğunu savundu.

‘UKRAYNALILARI BİR KENARA BIRAKACAĞINI SANMIYORUM’

The Guardian gazetesinin aktardığına göre, Boris Johnson, Donald Trump’ın Rusya’ya karşı savaşta Ukrayna’yı desteklemesi halinde ‘yenilenmiş liderliğinin dünya için büyük bir kazanım olabileceğini’ ileri sürdü. Johnson, daha önce Rusya-Ukrayna savaşını ’24 saat içinde bitirebileceğini’ iddia eden Trump’a ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

“Trump’ın Ukraynalıları bir kenara bırakacağına inanmıyorum; aksine, (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin’le yapılacak bir anlaşma olmadığını gördüğünde – eminim ki öyle yapacaktır – bence onlara kazanmak için ihtiyaçları olan şeyi yererek üsteleyecek ve başladığı şeyi bitirecektir. Eğer durum bu olursa, Trump’ın yönetiminde batının daha güçlü olması ve dünyanın daha istikrarlı olması için her türlü fırsat mevcuttur.”

ZELENSKİYE’DEN TRUMP’A DAVET

Öte yandan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de bir gün önce Channel 4 New kanalına verdiği demeçte, Trump’a seslenerek kendisini başkent Kiev’e davet etmişti. Zelenskiy, “Evet, lütfen Donald Trump: Seni Ukrayna’ya davet ediyorum. 24 saat süresince savaşı durdurabilirsen bence bu Kiev’e gelmek için yeterli olacaktı. Ben her gün buradayım” ifadelerini kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir