Bağımlılık Farkındalık Semineri Gerçekleştirildi

Yeşilay Sakarya Şubesi ve Karasu İlçe Kaymakamlığı Bağımlılık Farkındalık Semineri Düzenledi

Yeşilay Sakarya Şubesi ve Karasu İlçe Kaymakamlığı iş birliğiyle düzenlenen “Bağımlılık Farkındalık Semineri” gerçekleşti.

Genç, “Bağımlılık ve mücadele konularında ‘beni ilgilendirmez’ deme lüksümüz yok çünkü her birimizin ya kendisi, aile bireylerimizden biri, komşumuz ya da tanımadığımız sokakta karşımıza çıkması muhtemelen olan herhangi bir bağımlı biriyle muhatap olma riskimiz çok yüksek.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Genç, ülkede 19 milyondan fazla bireyin sigara kullandığını, erkeklerde bu oranın yüzde 60, kadınlarda ise yüzde 45 civarında olduğunu belirtti.

Seminerde, Sakarya Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Hüseyin Taylan, Yeşilay Danışmanlık Merkezi sosyal hizmet uzmanı ve yaşam koçu ile Adsız Alkolikler Ayık Yaşam Derneği Temsilcisi Hüseyin Tamer Erkan ve Filiz Erbektaş da birer konuşma gerçekleştirdi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Osman Nevtan Angün – Güncel

Related Posts

Psikolog Üyenin İcap Nöbeti Zaferi

Psikolog olan bir hastane çalışanı için ‘icap nöbeti’ davası açan sendika, mahkemeyi kazandı. 

Alışkanlıklar hayatımızdan çalıyor! Sadece dişi değil, kalbi de çürütüyor

Uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmek birçok insan için önemlidir. Günlük alışkanlıklar yaşlanma şeklimizde büyük rol oynar. Endişenin birikmesine izin vermek, diş ipi kullanmayı unutmak veya yalnız zaman geçirme planlarını atlamak küçük görünebilir ancak bunlar sessizce hayatınızdan çalıyor olabilir. Rutinlerinizi sağlıklı bir yaşam sürmek adına yeniden gözden geçirmelisiniz. Peki neler yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?

Hastaların yarısı farkında değil! Onlardan biri olabilir misiniz?

Akdeniz Üniversitesi’nden Prof. Dr. İlhan Gölbaşı, yüksek tansiyonun hayati tehlike oluşturduğunu vurgulayarak Türkiye’de hastaların yarısının durumundan habersiz olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanlığından ‘Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ uyarısı

Sağlık Bakanlığı, kene tutunan veya kene ile temas eden kişilerin en az 10 gün, hasta insan veya viremik dönemdeki hayvanların kan ve vücut sıvılarıyla doğrudan temas eden kişilerin ise kendilerini 2 hafta süreyle takip etmeleri uyarısında bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA), kene tutunması veya keneyle temas sonucu bulaşabiliyor ve can kaybına yol açabiliyor.

Çocuğum hangi sporu yapsın? Genetiğin şifresi yol haritasını çiziyor

Yapay zeka destekli genetik testler, sporcuların potansiyelini ortaya koyarak başarıya giden yolu bilimsel verilerle çiziyor. Prof. Dr. Zeynep Ocak, bu testlerin çocukların hangi spor dalında parlayabileceğini, sakatlık risklerini ve en uygun antrenman yöntemlerini belirlemede nasıl bir rehber olduğunu anlattı.

Uzmanı uyardı: Ekran bağımlılığı çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor

Uzmanı uyardı: Ekran bağımlılığı çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor