AKP’li Belediyede İşçi Kıyımı Devam Ediyor! İşçiler Oturma Eyleminde

Yerel seçimlerde AKP’nin İzmir’de kazandığı tek yer olan Menemen Belediyesine bağlı Meta-Su şirketinde çalışan 325 emekçi ve belediye personeli 75 işçinin Kod-17 bahanesiyle işlerine son verildiği aktarılmıştı.

İşten çıkarılan işçiler, sabah saatlerinde belediye önünde oturma eylemi yaparak belediyeyi protesto etti. Belediye İş Sendikası Çevre Belediyeler Şube Başkanı Cumali Akay, Menemen Belediyesi’nde işten çıkarmaların devam edeceğini ileri sürdü.

İŞTEN ÇIKARMALAR DEVAM EDECEK

Akay şunları söyledi:

Biz Belediye-İş Sendikası olarak bunu kabul etmediğimizi ve bununla ilgili yaşayabilecekleri gördüğümüz için aylardır, yıllardır belediye başkanının bu hataya düşmemesi ve Menemen Belediyesi’nin huzursuzluğa gitmemesi için defalarca ikaz etmemize rağmen ne yazık ki 400 arkadaşımızın bugün itibarıyla iş akdi tamamen son buldu. Ama bunun devamının geleceği, yapılan listelerin olduğu söyleniyor. Önümüzdeki günlerde bu çıkışlar devam edecek. Menemen Belediye başkanımız ve Menemen halkı şunu bilmelidir ki bu Menemen Belediyesi personel yapısı Menemen’de yaşayan, ikametgah eden halkın doğumundan ölümüne kadar hizmet eden arkadaşlarımız. Menemen halkı işçisine, emekçisine sahip çıksın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir